10.1 C
Tutin
Petak, 20 Septembra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOProf. dr. Bećirović: UNINP razmišlja o novim studijskim programima

Prof. dr. Bećirović: UNINP razmišlja o novim studijskim programima

Za uspjeh okončanja akreditacije Univerziteta u Novom Pazaru zaslužan je timski rad. U njegovom sastavu bio je veliki broj kvalitetnih ljudi posvećenih poslu i koji vjeruju u jednu ideju.

“Raduje nas sama verifikacija, ali taj kraj označava početak novog ciklusa. Već razmišljamo o novim studijskim programima, kako ih prilagoditi, šta su potrebe tržišta, šta su želje budućih studenata. Živimo u svijetu koji se mijenja, dolaze nove tehnologije. Sve to pratimo i gledamo kako da aktualizujemo programe i unaprijedimo,” kaže prof.dr. Suad Bećirović rektor UNINP.

Važno je učešće i na petodnevnoj Konferenciji u Kataru koja je okupila više od šest stotina muslimanskih intelektualaca iz čitavog svijeta.

“Govoreno je o raznim temama, fenomenima, izazovima, kojih ima svugdje. Poseban izazov su digitalne tehnologije, očuvanja porodice, odgoja djece, novonastali društveni fenomeni i kako se boriti. Da oni budu u vjerskom odgoju uz prihvatanje društvenih standarda i kako se generalno razvijati u društvu.”

Inače, Univerzitet u Novom Pazaru intenzivno radi na naučnom polju i kroz projekte pri Ministarstvu nauke, Evropske unije, Erasmus i brojne druge. Univerzitet se, ističe rektor, već pokazao kao institucija kvalitetnog obrazovanja i sve više dokazuje kao naučna ustanova.

SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave