8.3 C
Tutin
Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
spot_img
PočetnaISLAMOdržano Veče Kur'ana u Hadži Mehovoj džamiji

Održano Veče Kur'ana u Hadži Mehovoj džamiji

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Muftijstva sandžačkog i Medžlisa IZ-e Novi Pazar, džemat Hadži Mehove džamije organizirao je Veče Kur'ana.

Učešće u programu uzela su poznata imena iz domena lijepog učenja Kur’ana Časnog: hafiz Haris ef. Hadžić, kurra hafiz Sabahudin ef. Jerebičanin, hafiz Faris Dautović, hafiz Ammar ef. Nuhambašić, hafiz Uvejs Hadži, Ibrahim Bilčević, Ensar ef. Latifović i Besar Latifović.

Hadži Mehova džamija bila je do posljednjeg mjesta popunjena vjernicima koji su došli da svoje duše napoje sa čistog vrela Allahove dž.š. riječi. Imam džamije mr. Sead ef. Islamović predstavio je projekat izgradnje objekata, garaže na više nivoa u neposrednoj blizini džamije koji će riješiti problem parking prostora.

Programu je prisustvovala i delegacija Mešihata predvođena predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem. Obraćajući se prisutnima, muftija Dudić je istakao da je srećan svaki onaj ko napaja dušu sa izvora Kur’ana.

– Večeras smo poslali jasnu poruku kakvu budućnost priželjkujemo. Budućnost sa Kur'anom. Svako jutro kada ustanemo mi činimo jednu dovu: Allahu podari mi hair i berićet u današnjem danu, a svaku noć kada omrknemo Allaha molimo: sačuvaj me zla u ovoj noći i noći nakon nje. Kako započeneš dan, tako ćeš ga i završit i tako iz hefte u heftu, iz mjeseca u mjesec i tako u ovu godinu koja je već nastupila, mi želimo da nam budućnost bude bolja od prošlosti jer to je jedna od dova Allahovog poslanika s.a.v.s. Ovo što večeras činimo je ibadet kojim želimo da nas Kur'anska ljepota i uputa prati. Uputa je Kur'an za one koji se boje Allaha dž.š.

Na kraju večeri dovu je proučio muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave