10.1 C
Tutin
Petak, 20 Septembra, 2024
spot_img
PočetnaIZBORI 2023U budućem sazivu Skupštine Srbije devet poslanika iz Sandžaka

U budućem sazivu Skupštine Srbije devet poslanika iz Sandžaka

U budućem sazivu Skupštine Srbije, ukoliko ne bude značajnijih promena izbornih rezultata i odustajanja pojedinih kandidata, biće devet narodnih poslanika iz sandžačkih gradova, kao i u prošlom sazivu.

Najviše predstavnika imaće na listi koalicije Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) jer su sva tri osvojena mandata pripala partiji Usamea Zukorlića.

Pored njega, u skupštinskim klupama trebalo bi da sede i Edin Đerlek i Rejhan Kurtović, dok je prva na listi čekanja iz ovog dela Srbije Sabira Hadžiavdić iz Prijepolja.

Dva narodna poslanika imaće Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, a njihovi predstavnici u Skupštini Srbije biće Selma Kučević i Ahmedin Škrijelj. Ukoliko neko od njih dvoje ne prihvati poslanički mandat, prvi ispod crte je Mirza Hajdinović.

Za razliku od prošlih izbora, kada su se na listi okupljenoj oko naprednjaka našla tri predstavnika iz Sandžaka, ovog puta će to sigurno biti samo Muamer Bačevac.

Ukoliko dođe do značajnijih pomeranja, odsustajanja određenih kandidata, ulasku u Narodnu Skupštinu mogla bi se nadati Aleksandra Vukanić iz Sjenice koja je na 149. mestu, a lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” osvojila je 128 mandata.

Male šanse da se vrati u skupštinske klupe ima i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Pazaru Nikola Jolović, koji je 166. na listi.

Član republičkog parlamenta biće i Dijana Radović iz Priboja, visokopozicionirana članica Socijalističke partije Srbije, kao i njen sugrađani Miloš Parandilović sa liste “Srbija protiv nasilja” i Dragan Stanojević kao predstavnik liste “Mi glas iz naroda” Branimira Nestorovića.

Novi Pazar će u budućem sazivu Skupštine Srbije imati četiri poslanika (Zukorlić, Đerlek, Bačevac, Škrijelj), Priboj tri (Radović, Parandilović, Stanojević), a Sjenica (Kurtović) i Tutin (Kučević) po jednog.

Za razliku od prethodnog saziva, bez mandata su ostali Enis Imamović, Jahja Fehratović, Zaim Redžepović, Krsto Janjušević i Jasmin Hodžić.

radistoplus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave