8.3 C
Tutin
Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOKonkurs za vatrogasce u Novom Pazaru i Tutinu

Konkurs za vatrogasce u Novom Pazaru i Tutinu

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je  konkurs za upis 300 polaznika za osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica, od kojih će četiri raditi u Novom Pazaru, a jedan u Tutinu.

„Kandidat mora da bude državljanin Republike Srbije, da najmanje godinu dan aima prebivalište na teritoriji Srbije do zaključenja konkursa i ne mlađi od 19, a stariji od 30 godina. Kandidati za vatrogasce-spasioce trebalo bi da imaju završeno srednje obrazovanje i položen vozački ispit za C kategoriju, mada je dozvoljena prijava učenicima završnih godina i onima sa vozačkom dozvolom za B kategoriju, uz obavezu da do određenog datuma završe školu, odnosno, polože vozački“, kazao je Darko Belić, načelnik Odjeljenja za vanredne situacije PU Novi Pazar.

Zainteresoavni kandidati mogu podniijeti prijavu na sledeći način.

„Svaki kandidat mora da priloži izbod iz zdravstvenog kartona, orginal uvjerenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje od Osnovnog i Višeg suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, ne stariji od šest mjeseci, ovjereni fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju, očitanu ličnu kartu i ovjerenu fotokopiju C kategorije. Napominjemo, da kandidati mogu posjedovati vozačku dozvolu B kategorije, s tim da im je uslov na završe i C kategoriju“, zaključio je Belić.

Rok za prijavu na konkurs je do 10. novembra, a neophodna dokumentacija podnosi se policijskoj stanici po mjestu prebivališta kandidata.

SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave