10.1 C
Tutin
Petak, 20 Septembra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOPsihijatar: Sve više mladih sa poremećajem mentalnog zdravlja

Psihijatar: Sve više mladih sa poremećajem mentalnog zdravlja

Depresija predstavlja jedan od najčešćih problema sa kojima se mladi mogu suočavati kada je u pitanju mentalno zdravlje.  U današnje vrijeme, uslijed intenzivnih promjena kojima smo izloženi u okruženju, velikog broja obaveza i brzog načina života često se događa da sopstvene potrebe stavimo na poslednje mjesto i zaboravimo da je pored fizičkog, ništa manje važno i naše mentalno zdravlje.

Ovi problemi su najviše izraženi kod mladih osoba, kazao je psihijatar Rešad Hazirović. Dodaje da je taj vremenski interval opasan po djecu jer prerastaju dječiji period.

U svijetu, svaka deseta osoba živi sa nekim poremećajem mentalnog zdravlja. Iz navedenih razloga, neophodno je dati prioritet mentalnom zdravlju kako bi, pored ličnog, poboljšali i opšte blagostanje.

Sa napretkom tehnologije smanjuje se komunikacija, što daje negativne ishode kod ljudi. Zdrava komunikacija je lijek za mentalno zdravlje čovjeka. Međutim, prema riječima stručnjaka, ona nam svakog dana sve više beži u nepoznatom pravcu.

Bilo kroz savjetovanje ili psihoterapiju, moguće je uspješno izaći iz ovog stanja uma i osloboditi se tuge. Voljena osoba ili bliski prijatelj za koga sumnjate da pati od depresije prikriven osmjehom može to poreći i čak imati negativnu reakciju kada prvi put otvorite temu, ali to je normalno.

SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave