9.9 C
Tutin
Petak, 20 Septembra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOAmbasador Turske posjetio opštinu Sjenica

Ambasador Turske posjetio opštinu Sjenica

Ambasador Turske Hami Aksoy, posjetio je opštinu Sjenica, gdje se sastao da predsjednikom Munibom Mujagićem. Tokom sastanka kazao je da braću iz Sadnžaka vide kao most koji spaja Srbiju i Tursku.

On je naglasio da, što budu bolji odnosi između ove dvije države, toliko će biti olakšan pristup ovom regionu.

„Nastavićemo da dajemo podršku ovom regionu i Sjenici i vjerujem da ćemo u skorije vrijeme zajednički prisustvovati otvaranju puta Ivanjica-Sjenica i sva ova pitanja smo danas zajednički razmatrali sa našim uvaženim predsjednikom i odlučni smo da unaprijedimo našu saradnju“, kazao je ambasador Turske Hami Aksoy.

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić, istakao je da se na sastanku razgovaralo o važnim temama, a sve u cilju međusobne saradnje.

„Imao sam priliku da uvaženoj ekselenciji predstavim razvojne potencijale Sjenice i nadam se da ćemo u budućnosti zajedničkim snagama učiniti napor da privučemo važne i velike investitore, a prije svega u proizvodnji mesa i mesnih proizvoda, mlijeka i mliječnih proizvoda uz sve ovo što Turska radi, a radi na izgradnji infrastrukture u našoj zemlji. Ja vjerujem da su pred nama još bolji i plodotvorniji dani i svi skupa se radujemo zajedničkim uspjesima“, dodao je on.

Kako je rekao, očekuje da se saranja intenzivira, a vrata opštine Sjenice ambasadoru Turske uvijek su otvorena, te vjeruje da će saradnja donijeti pozitivne rezultate.

„Imali smo prilike da govorimo i o eventualnoj saradnji, kao ideji, izgradnja tvrđave, za koju sam prenio gospodinu ambasadoru, da je to višedecenijski san Sjeničaka i nadam se da ćemo naći model i način da obnovimo Sječku tvrđavu“, zaključio je Mujagić.

Na kraju predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić, zahvalio se ambasadoru da posjeti, te dodao da je ova saradnja od izuzetne važnosti za taj kraj i njene mještane.

SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave