9.9 C
Tutin
Petak, 20 Septembra, 2024
spot_img
PočetnaDIJASPORABoÅ¡njaci Frankfurta i dijaspore sproveli akciju otplaćivanja duga u prodavnicima na teritoriji...

Bošnjaci Frankfurta i dijaspore sproveli akciju otplaćivanja duga u prodavnicima na teritoriji Tutina, Sebečeva i Crkvina

Dragi prijatelji, vrijeme je godišnjih odmora, ali naša misija u dobročinstvu se nastavlja u svakom periodu. Pomoći nekome da otplati dug i skine sa sebe teret je naša sljedeća akcija. Kao što znate dosta naših sugrađana su primorani da kupuju osnovne namirnice na veresiju.

Ovako je upućen jedan skroman poziv našim članovima i simpatizerima, diljem Dijaspore i Elhamduliallah odazvalo se njih 42 i ukupno je uplaćeno 2.750 € .
Odužili smo dug za nekoliko porodica u seoskom području, mada je u skoro svakoj prodavnici u Sandzaku a vjerovatno i na čitavom Balkanu jedna rakva sveska za Veresiju.

Neki naši prijatelji su se javili da će oni takodje svratiti u prodavnice u svojoj okolini, i obradovati nekog od dužnika.

Naravno ova praksa postoji već odavno nismo mi ništa novo izmislili, sve se desilo spontano, pojedinci otplaćuju muftačnima i veće sume od ovoga.
Poenta je u motivaciji šireg kruga ljudi i činjenju zajedničkog haira, pravi su Heroji oni koji su se odazvali na ovaj hair tajne sadake.

Uz nadu i želju da ovo postane praksa većeg broja ljudi, molimo Allaha dragog da ukabuli svim učesnicima ove hairli akcije a da našem narodu olakša , jer zaista je mnogo onih koji žive na rubu egzistencije: samohranih majki, majki jetima, porodica sa velikim brojem djece, starim i zaboravljenim Insanima.

izvor: bosnjaci-fid.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave