8.3 C
Tutin
Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
spot_img
PočetnaISLAMReis Fejzić: Sve je viÅ¡e provokacija na vjerskoj osnovi u Crnoj Gori

Reis Fejzić: Sve je više provokacija na vjerskoj osnovi u Crnoj Gori

Ovo je video koji je zapalio društvene mreže a na kojem vlasnik plaže Utjeha u Crnoj Gori Dragan Đ. Izbacuje maloljetnu I. Agović i njenu porodicu zbog kupanja u burkiniji. Tužiteljstvo u Baru i Podgorici kaže da nema elemenata krivičnog djela. Reis Fejzić upozorava na sve učestalije uvrede na račun pripadnika islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

–Ja sam, da budem iskren, vjerovao da se u Crnoj Gori ovakve stvari više neće dešavati. Međutim, u zadnjih nekoliko godina imamo pojačan govor mržnje, sve više provokacija na vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Mislim da to nije dobro za crnogorsko društvo, za Crnu Goru općenito. Naravno, treba već jednom preći sa riječi osuda na sankcionisanje, kaže Rifat Fejzić reis IZ u C. Gori.

Islamska zajednica u Crnoj Gori pratit će dešavanja i reagovati koliko je u njenoj nadležnosti.

–Kad vam prostor postane nepodnošljiv za život a vi se prilagođavate i ne osjećate da vam je tu tijesno da živite. Mi to nećemo tolerisati i govorit ćemo ono što je do nas i što mi možemo s našim prijateljima, partnerima, međunarodnom zajednicom. Oglašavat ćemo se, redovno detektovati probleme. Na drugim institucijama je da reaguju i rade svoj posao.

Prijateljstva koja muslimani imaju u svijetu treba osnaživati, a minimum jedinstva na ovim prostorima je neophodan, kaže Fejzić.

izvor: AlJazeera Balkans / SANA

 

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave