14.6 C
Tutin
Subota, 5 Oktobra, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKANumanović – SDP manipulacijom sredstvima želi da ovlada Islamskom zajednicom

Numanović – SDP manipulacijom sredstvima želi da ovlada Islamskom zajednicom

Pokušaj SDP-a da se približi Islamskoj zajednici predstavlja lažnu katarzu čiji je cilj njeno rušenje i napadanje, kaže potpredsjednik SPP-a dr. Edin Numanović na press konferenciji, ističući da se ova nastojanja ogledaju kroz manipulaciju sredstvima namijenjenim za rekonstrukciju i restauraciju Altun Alem džamije.

– Nisu uplaćena Islamskoj zajednici kako je to običaj prema crkvama i drugim vjerskim zajednicama već Gradu Novom pazaru koji će direktno izvoditi radove i raspolagati sredstvima. Znamo da SDP upravlja institucijama gdje ima vlast ucjenama, nesporna je želja da isto to radi kako bi ovladala i IZ.

Zanimljivo, na zvaničnoj stranici Gradske uprave u dijelu javne nabavke, nije moguće otvoriti link o detaljima poziva na tender, za razliku od ostalih istaknutih.

– Što je također indikativno da se radi o nekom pokušaju zloupotrebe.

Komentira i ozbiljne optužne Huseina Memića na račun predsjednik SPP-a.

– Navedena tvrdnja Huseina Memića da predsjednik SPP-a stoji iza prijetnji smrću potpuno je apsurdna i nedostojna ozbiljne političke komunikacije.
– Ističemo da anonimni komentari na društvenim mrežama mogu potjecati od bilo koga i ne mogu oslikavati stajališta i stavove SPP-a.

Islamska zajednica i predsjednik Zukorlić imaju, kaže Numanović, izuzetno dobru saradnju to je naročito bitno jer predstavljaju dvije najvažnije institucije u Sandžaku.

– Duboko vjerujem i da će Islamska zajednica biti jaka i stabilna i prepoznati sve zlonamjerne političke tendencije te se uspješno odbraniti.

SPP poziva Bošnjake, Aškalije, Rome i pripadnike drugih nacionalnih manjina da se prijave na Konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za nove graničnih i saobraćajnih policajaca, potom se prijave SPP-u, koji će kroz državne institucije ispratiti procedure kako bi bili sigurni da nije bilo diskriminacije.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave