14.6 C
Tutin
Petak, 20 Septembra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOBNV podržao projekat Ljetnje Å¡kole Fondacije „Alija Izetbegović“

BNV podržao projekat Ljetnje škole Fondacije „Alija Izetbegović“

Fondacija „Alija Izetbegović“ je realizirala projekat Ljetne škole od 17. do 23. jula 2023. godine u kojem su učestvovali mladi u dobi od 17 do 23 godine, a pod pokroviteljstvom reis-ul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića.

OvogodiÅ¡nja ljetna Å¡kola, u organizaciji Fondacije ‘Alija Izetbegović’, se u odnosu na ranije godine održala u neÅ¡to drugačijem formatu. Učesnici su bili iz zemalja regiona, ali i iz Zapadne Evrope. Učesnici su pokazali veliku zainteresovanost za Ljetnu Å¡kolu i njih 21 doÅ¡lo je u Sarajevo iz Å vedske, Danske, Austrije, Srbije, Crne Gore, odnosno Sandžaka i Kosova.
Tokom prvog dana boravka, učesnici su imali priliku posjetiti Fondaciju “Alija Izetbegović” i razgovarati sa Sabinom Berberović, kćerkom Alije Izetbegovića i jednim od osnivača i članova Upravnog odbora Fondacije, te saznati viÅ¡e o radu i projektima Fondacije.

Pored edukativnih aktivnosti i posjeta značajnim kulturno-historijskim i vjerskim spomenicima u Sarajevu, za učesnike Ljetne škole Fondacije organizovane su i aktivnosti tokom kojih su se učesnici mogli više družiti i upoznati se, te uživati u ljepotama Bosne i Hercegovine. Organizirani su cjelodnevni izleti u Travnik, Jajce, Blagaj, Konjic i Mostar, kao i posjeta Šehidskom spomen-obilježju u Ahmićima.

Bošnjačko nacionalno vijeće je za Ljetnju školu delegiralo 6 omladinaca iz Sandžaka.

izvor: BNV

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave